Argentijnen van Ajax en Peruanen van FC Emmen naar Copa América

Argentijnen van Ajax en Peruanen van FC Emmen naar Copa América ANP

Vier voetballers uit de Nederlandse competitie doen de komende weken mee aan het toernooi om de Copa América. De verdedigers Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez van landskampioen Ajax behoren tot de Argentijnse selectie, het uit de Eredivisie gedegradeerde FC Emmen levert met Miguel Araujo en Sergio Peña twee spelers aan Peru.

Vanwege alle coronaperikelen mogen de bondscoaches van de tien deelnemende Zuid-Amerikaanse landen 28 spelers selecteren, in plaats van het gebruikelijke aantal van 23. Niet alle trainers maken gebruik van die mogelijkheid. Zo heeft Tite, de bondscoach van Brazilië, het bij 24 spelers gehouden. De selectie van het gastland bevat bekende namen als doelman Alisson, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro, Vinicius jr., Gabriel Jesus en Neymar.

Het Hooggerechtshof in Brazilië bepaalde donderdag dat het continentale kampioenschap kan doorgaan, ondanks protesten vanuit het land. Brazilië speelt zondag in Brasília de openingswedstrijd tegen Venezuela.

De tien deelnemende landen zijn verdeeld over twee poules. De beste vier uit iedere groep plaatsen zich voor de kwartfinales. De finale van de Copa América is op zaterdag 10 juli in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro, een dag voor de eindstrijd van het EK in Londen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport