Anderlecht ziet komst jeugdtrainer Robin Veldman uit Heerenveen als een eer

De hoofdingang van het trainingscomplex van Anderlecht. Foto: AFP

Robin Veldman is gepresenteerd door Anderlecht. De uit Heerenveen afkomstige jeugdtrainer tekent een contract voor drie seizoenen bij de topclub uit Brussel.

De 35-jarige Veldman gaat vanaf 14 juni aan de slag als trainer bij de beloften van Anderlecht, waar ook middenvelder Michel Vlap en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar (Joure) onder contract staan. Veldman werkte de voorbije vier seizoenen als jeugdtrainer bij Ajax. Eerder trainde hij de jeugd van SC Heerenveen.

,,Ik heb bij Ajax en SC Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien”, laat Veldman via Anderlecht weten. ,,Ik wil het maximale uit het talent halen en de jongeren helpen de volgende stap naar het A-team te maken.”

Veldman voerde de voorbije weken gesprekken met hoofdtrainer Vincent Kompany en technisch directeur Peter Verbeke. ,,Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax moet ons helpen onze opleiding naar een nog hoger niveau te tillen en de doorstroming verder te optimaliseren”, zegt laatstgenoemde. ,,Het is daarnaast een eer voor ons dat Robin onze club als een volgende stap in zijn carrière ziet.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen