Ancelotti: Maradona klaagde nooit, ook niet na schoppen

Ancelotti: Maradona klaagde nooit, ook niet na schoppen ANP

Carlo Ancelotti staat als trainer bekend als een gentleman, maar in zijn carrière als voetballer deelde de Italiaan heel wat schoppen uit. Het was volgens hem vaak de enige manier om de woensdag overleden Diego Maradona af te stoppen. De Argentijn beleefde zijn glorieperiode in de Serie A bij Napoli, de club die hij in 1987 en 1990 de Italiaanse titel bezorgde.

"Maradona was een fantastische speler, op dat moment de beste voetballer ter wereld", zegt Ancelotti, de huidige trainer van Everton. "Toen hij naar Napoli ging, werd dat onze grootste concurrent in mijn tijd bij AC Milan. We vochten samen om de titel. Met Maradona was Napoli in staat om kampioen te worden. Ik heb vaak tegen hem gespeeld. Soms was hij echt niet af te stoppen. Ik probeerde hem te schoppen, maar hij was zo sterk en zo snel. Ik heb fantastische herinneringen aan hem. Soms was ik niet correct tegen hem op het veld. Maar hij klaagde nooit, hij begon nooit te schreeuwen."

Ancelotti maakte tussen 1997 en 1992 deel uit van het 'gouden' AC Milan, met het Nederlandse trio Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard in de ploeg. Hij veroverde met de club uit Milaan niet alleen twee landstitels, maar ook twee keer de Europa Cup 1. "Na mijn carrière heb ik Diego twee of drie keer ontmoet. Het was een heel grappige vent, een goede man. Natuurlijk had hij een intens leven. Maar hij was en is een voetballegende."