Anastasiou nieuwe trainer Roda JC

Yannis Anastasiou keert als trainer terug bij Roda JC. De oud-speler van de Limburgse eredivisieclub heeft een akkoord bereikt over een contract voor een jaar. De 43-jarige Griek wordt zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion gepresenteerd. Hij is de opvolger van Darije Kalezic, die vorige maand na afloop van de competitie werd ontslagen.

Anastasiou speelde tussen 2000 en 2004 voor Roda JC 114 competitieduels, waarin hij 48 keer tot scoren kwam. Halverwege het seizoen 2003-2004 stapte hij over naar Ajax. Verder was Anastasiou als speler actief voor Pas Preveza, Ethinikos Piraeus, OFI Kreta, Anderlecht, Sparta Rotterdam en FC Omniworld.

De Griekse oud-international werkte na zijn spelersloopbaan als assistent-trainer bij Panathinaikos, Jong Ajax en Reading FC. In juli 2013 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Panathinaikos. Met die club won hij in 2014 de Griekse beker. In november van het vorige jaar eindigde zijn dienstverband bij de Griekse topclub.

Technisch directeur Ton Caanen reageerde verheugd op de aanstelling van Anastasiou. ,,We zijn uiterst zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets. Yannis staat bekend als een 'people manager' die de club en de Nederlandse voetbalcultuur kent. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement