Amstelveen beoogde locatie Tennis Centrum

De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft Amstelveen op het oog als locatie voor het nieuw te bouwen Nationaal Tennis Centrum (NTC). Overleggen met de gemeente en aannemers moeten de komende periode duidelijk maken of de plannen uitgevoerd kunnen worden, aldus de KNLTB maandag.

De bond wil het bondsbureau in Amersfoort en het trainingscentrum in Almere al jarenlang graag samenvoegen op één locatie. Dat leek eerst te gaan gebeuren in de gemeente Buren in Gelderland, maar begin vorig jaar liep dat project stuk om financiële redenen.

Het Nationaal Tennis Centrum moet nu komen op de plek van Sportpark De Kegel in Amstelveen. ,,Het NTC is enorm belangrijk voor de toekomst van de KNLTB én het tennis in Nederland; één centrale locatie met alle benodigde faciliteiten om weer aansluiting te vinden met de wereldtop'', zegt Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB. ,,Het NTC gaat er daadwerkelijk komen als we er, na de komende periode van intensieve onderzoeken en overleg, uit kunnen komen met de betrokken partijen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement