Amerikaanse keepster Solo 6 maanden geschorst

De Amerikaanse keepster Hope Solo mag zes maanden niet voor de nationale ploeg uitkomen. De Amerikaanse voetbalbond heeft haar deze schorsing opgelegd omdat ze bij de Olympische Spelen in Rio de Zweedse ploeg een 'stelletje lafaards' noemde.

De Zweedse vrouwen schakelden titelverdediger Verenigde Staten in de kwartfinales uit na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de wedstrijd in 1-1 geëindigd. Hope hekelde na afloop met haar uitspraak de defensieve speelwijze van de Scandinavische vrouwen.

,,De opmerkingen van Hope Solo na de wedstrijd tegen Zweden tijdens de Spelen waren onacceptabel en voldeden niet aan de norm die we voor ogen hebben bij de speelsters van de nationale ploeg", aldus voorzitter Sunil Gulati van US Soccer.

De 35-jarige Hope werd in 2015 ook al voor dertig dagen geschorst voor haar gedrag. In een reactie tegen het Amerikaanse magazine Sport Illustrated zei ze dat ze 'bedroefd' is door de schorsing omdat ze zeventien jaar haar leven heeft gewijd aan de ploeg. ,,Ik deed al het werk van een professionele sporter op de enige manier die ik kende: met passie, doorzettingsvermogen en niet aflatende inzet de beste keeper in de wereld te worden, niet alleen voor mijn land, maar ook voor de volgende generatie voetbalsters.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement