Amateurs VVSB toch naar bekerfinale

De amateurs van VVSB gaan op zondag 24 april toch naar De Kuip. Op uitnodiging van de KNVB is de stuntploeg uit Noordwijkerhout present bij de finale van het toernooi om de KNVB-beker. De amateurvoetballers van trainer Wilfred van Leeuwen zullen niet op het veld staan, maar een plek krijgen op de tribune.

,,De prestatie van VVSB in de KNVB-beker is zo bijzonder, dat we vinden dat zij niet bij de bekerfinale kunnen ontbreken'', zei KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee donderdag. Als tweede amateurclub ooit bereikte VVSB de halve finales van het bekertoernooi. Daarin was FC Utrecht echter te sterk (3-0). ,,Dit bekersprookje is pure reclame voor het amateurvoetbal'', aldus Van der Zee.

Eigenlijk had VVSB op de dag van de bekerfinale in de Topklasse moeten aantreden tegen TEC. De KNVB heeft die wedstrijd echter een dag naar voren gehaald, zodat de ploeg uit Noordwijkerhout aanwezig kan zijn bij de eindstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord. De amateurs worden voor deze speciale gelegenheid vervoerd in de spelersbus van het Nederlands elftal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement