Allereerste Formule E-zege voor sublieme Nyck de Vries

FOTO MERCEDES BENZ / LAT IMAGES

Op indrukwekkende wijze boekte Nyck de Vries (Uitwellingerga) vrijdagavond zijn allereerste zege in de Formule E. De Mercedes-coureur was bij de openingsrace van het seizoen in Saoedi-Arabië van start tot finish de beste.

De Vries was al sinds de vrije trainingen oppermachtig bij het eerste race-event van dit Formule E-seizoen. Hij was in beide oefensessies de snelste en pakte vervolgens op vrijdagmiddag ook de pole position. De Friese coureur zette in de avond de kroon op het werk door de eerste van twee races in Diriyah te winnen.

De pole én de race-overwinning waren de eerste voor De Vries in de Formule E. Hij debuteerde vorig seizoen in de elektrische tegenhanger van de Formule 1 en toonde in dat leerjaar al zijn potentie. Mercedes was zeer te spreken over hem en De Vries betaalde het vertrouwen voor dit seizoen al meteen terug bij de openingsrace van 2021.

Hij reed een foutloze race en zag de concurrenten achter hem vechten om de overige ereplaatsen. De enige keren dat De Vries de achtervolgers op zijn staart had, was na een safetycarsituatie. Die vond twee keer plaats als gevolg van crashes in het achterveld.

De Vries bleef in zijn Mercedes uiteindelijk Edoardo Mortara (tweede) en Mitch Evans (derde) voor. De Vries’ teamgenoot Stoffel Vandoorne eindigde als achtste. Titelverdediger Antonio Felix da Costa werd elfde. Robin Frijns, de andere Nederlander in de Formule E, kwam als zeventiende over de finish.

Zaterdag is race 2 van het weekeinde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport