'Ali is weer thuis'

Het stoffelijk overschot van de vrijdag overleden bokslegende Muhammad Ali is maandag (plaatselijke tijd) aangekomen in Louisville (Kentucky). Het is de geboorteplaats van de drievoudig wereldkampioen zwaargewicht. Ali wordt er vrijdag ook begraven. ,,Ali is weer thuis'', twitterde burgemeester Greg Fischer.

Ali overleed op 74-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Phoenix (Arizona), waar hij was opgenomen met ademhalingsproblemen. De wereldberoemde bokser, bijgenaamd 'The Greatest', leed al meer dan dertig jaar aan de ziekte van Parkinson.

De uitvaart wordt voorafgegaan door een processie. De optocht voert de kist met het stoffelijk overschot van Ali door zijn geboortestraat, de buurt waar hij opgroeide en eindigt op de plek waar hij als olympisch kampioen in 1960 werd gehuldigd.

Een herdenkingsdienst volgt met een imam als voorganger. Oud-president Bill Clinton is een van de sprekers, evenals acteur Billy Crystal. De afscheidsplechtigheid is openbaar toegankelijk en wordt gehouden in een hal die ruim 22.000 mensen kan herbergen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement