Alberda per direct weg bij zwembond

Joop Alberda stopt per direct als technisch directeur van de zwembond en hij gaat niet met de zwemploeg naar de Olympische Spelen. Zwembond KNZB heeft dat maandag bekendgemaakt.

,,De laatste tijd ontstond bij mij meer en meer zorg dat ruis in het management van de nationale ploeg een ideaal topsportklimaat in de weg staat, nu en vooral straks tijdens de Spelen. Uit mijn topsportervaring weet ik dat het voor excellente prestaties in en buiten de ploeg tot in de kleinste details moet kloppen. Ik neem dit besluit alleen vanuit het respect voor sporters die zich geweldige inspanningen hebben getroost om in Rio succesvol te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de sporters er klaar voor zijn'', laat Alberda weten in een verklaring.

De zwembond deelt zijn zorgen. ,,Wij zijn uitermate bezorgd over de huidige sfeer, die door toedoen van meerdere personen is ontstaan. Maar in deze fase staat er één belang boven alle: rust in en om de ploeg'', aldus bestuur en directie.

Alberda was sinds eind 2013 technisch directeur van de zwembond en hij was van plan om na de Spelen te stoppen. Voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband wil hem wel opvolgen maar niet zolang Jan Kossen algemeen directeur is bij de KNZB. Hans van Goor is aangewezen om de Nederlandse zwemploeg te leiden in Rio de Janeiro. Van Goor is een voormalig zwemmer in het open water en bestuurslid van de KNZB.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement