Ajax laat Milik niet gaan

Arek Milik blijft voorlopig bij Ajax. De Amsterdamse clubleiding heeft met de Poolse international afgesproken dat in elk geval tijdens deze zomerse transferperiode een verhuizing niet aan de orde is. Mocht een club zich formeel bij Ajax melden voor Milik dan zal geen medewerking worden verleend aan een tussentijdse overgang, meldde de nummer twee van de eredivisie dinsdag.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax heeft de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met Milik en zijn management. Daarin heeft de oud-international van Oranje duidelijk gemaakt dat het technisch hart van Ajax en trainer Peter Bosz veel waarde hechten aan de inbreng van de clubtopscorer van het afgelopen seizoen (21 competitietreffers). Ze willen hem daarom voor de club behouden.

Het contract van Milik (22) loopt bij Ajax door tot medio 2019. Volgens Ajax staat hij nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs.

Vakantie

Milik meldt zich pas vrijdag 22 juli weer in Amsterdam voor zijn derde seizoen bij Ajax. Hij geniet nog volop van vakantie na zijn deelname aan het EK in Frankrijk. Ajax treedt in de laatste week van juli aan voor de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Dat duel komt voor Milik waarschijnlijk te vroeg.

De nabije toekomst van Milik was lange tijd onduidelijk. De nieuwe trainer Bosz liet eind vorige maand bij zijn presentatie in Amsterdam weten dat de Poolse aanvaller pas na het EK een besluit wilde nemen. Om het mogelijke vertrek van Milik op te vangen, zou Ajax ook aan Klaas-Jan Huntelaar hebben gedacht. De oud-speler van de Amsterdamse club koos er onlangs echter voor om nog minimaal een jaar bij Schalke 04 te blijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement