Ajax kan AZ dienst bewijzen

Als Ajax zich vanavond plaatst voor de groepsfase van de Champions League, dan wordt dat ook in Alkmaar met gejuich ontvangen. AZ komt dan terecht in pot 1 tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League vrijdag en ontloopt daarmee andere ploegen uit die pot, als Manchester United en Schalke 04.

AZ staat momenteel met zijn zogeheten coëfficientenaantal, gebaseerd op de Europese prestaties in de afgelopen vijf jaar, bovenaan pot 2. Bij plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League verdwijnt Ajax uit pot 1 van de Europa League, waardoor alle ploegen daaronder een plaatsje opschuiven.

Andere gunstige scenario's voor AZ zijn de uitschakeling van Olympiakos Piraeus, Anderlecht of Sjachtar Donetsk in de voorronde van de Europa League, maar deze ploegen wonnen hun eerste uitduel eenvoudig.

AZ moet zich overigens wel zelf verzekeren van de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarse club verdedigt donderdag in eigen huis de 0-3 overwinning in de uitwedstrijd bij FK Vojvodina.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement