Achtervolgingsploeg na val Van der Burg klaar

De Nederlandse baanwielrenners zijn bij de Olympische Spelen op de ploegachtervolging blijven steken in de kwalificaties. In het Rio Olympic Velodrome ging Joost van der Burg in de laatste ronde onderuit, zodat het Nederlandse team geen tijd neerzette. Van der Burg stond vrij snel weer op en hij lijkt niets ernstigs aan de harde val te hebben overgehouden.

Naast Van der Burg bestond het Oranje-team uit Tim Veldt, Wim Stroetinga en Jan-Willem van Schip. Nederland gold niet als medaillekandidaat op dit onderdeel.

Groot-Brittannië zette in de kwalificaties met 3.51,943 de beste tijd neer, gevolgd door Denemarken (3.55,396) en Australië (3.55,606). Nieuw-Zeeland (3.55,977) kwalificeerde zich als laatste voor de halve finales van vrijdag.

In de kwalificaties van het vrouwentoernooi noteerde de Britse achtervolgingsploeg een wereldrecord. Katie Archibald, Laura Trott, Elinor Barker en Joanna Rowsell-Shand klokten 4.13,260. Het wereldrecord stond op naam van Australië (4.13,683). Nederland doet bij de vrouwen niet mee aan de ploegachtervolging.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement