Absolute rust voor Van Vleuten

Wielrenster Annemiek van Vleuten mag het ziekenhuis van Rio de Janeiro voorlopig nog niet verlaten. ,,Ze is goed herstellende en heeft een rustige nacht gehad. Uit een MRI-scan is voortgekomen dat er geen verder letsel is. Het belangrijkste dat zij op dit moment nodig heeft is absolute rust'', zei chef-arts Cees Rein van den Hoogenband maandag na een bezoek aan de Nederlandse, die zondag in de wegwedstrijd van de Olympische Spelen hard onderuit ging.

Sportkoepel NOC*NSF meldt dat Van Vleuten tot nader order in het ziekenhuis moet blijven. De renster, die op weg was naar goud, hield aan de val een zware hersenschudding en drie fractuurtjes in haar wervelkolom over.

,,Fysiek ben ik oké, maar mentaal ben ik een wrak", zei Van Vleuten maandag tegen Omroep Gelderland. ,,Het is heel moeilijk te relativeren. Ik heb laten zien dat ik tot veel meer in staat ben dan ik zelf voor mogelijk had gehouden. Dat hoeft niet per se bij de Spelen te zijn, het kan ook bij andere wedstrijden. Ik ben boven mezelf uitgestegen, daar moet ik me aan vastklampen."

Een verklaring voor de val heeft Van Vleuten een dag later nog niet. ,,Ik was misschien niet meer helemaal helder, omdat ik al best moe was. Maar volgens mij was ik er wel goed bij met mijn hoofd. Als je op de grens rijdt, wordt er gevallen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement