Aanvoerder Wijnaldum: we moeten duel beter uitspelen

Aanvoerder Wijnaldum: we moeten duel beter uitspelen ANP

Georginio Wijnaldum was zondag na de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap tegen Oekraïne (3-2) vooral blij, maar voor een deel ook wel teleurgesteld. "Als we zo'n wedstrijd spelen, moet je 'm goed uitspelen. Nu laten we ze terugkomen van 2-0 naar 2-2. Dat is wel een puntje waar we iets mee moeten."

Oranje had voor rust de overhand, maar wist niet te scoren. In het eerste kwartier van de tweede helft lukte dat via Wijnaldum en Wout Weghorst alsnog. Oekraïne sloeg via Andri Jarmolenko en Roman Jaremtsjoek terug en zorgde voor een domper bij Oranje. Denzel Dumfries voorkwam met een kopbal puntenverlies (3-2).

"Ik ben wel een trotse aanvoerder. Vooral omdat we winnen", vertelde Wijnaldum. "Over de hele wedstrijd gezien was het een goede wedstrijd. Maar we geven twee kansen weg en dat zijn direct twee treffers. Ik denk wel dat iedereen boos en teleurgesteld was, vooral na die tweede treffer. We bleven vol vertrouwen zoeken naar de 3-2. Gelukkig viel die nog, maar het had ook anders kunnen zijn."

Het goede gevoel overheerst, zei Wijnaldum. "Opluchting is er zeker, vooral omdat we de wedstrijd nog winnen. Het is belangrijk om het toernooi met een zege te beginnen. Mooi dat Denzel het winnende doelpunt maakte. Het is een geweldige avond voor hem."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport