Aanvaller Pandev neemt tegen Oranje afscheid als prof

Aanvaller Pandev neemt tegen Oranje afscheid als prof ANP

Goran Pandev kan maandagavond met Noord-Macedonië tegen het Nederlands elftal uitkomen. De spits is op tijd hersteld van een enkelblessure die hij tijdens het vorige EK-duel met Oekraïne opliep.

De 37-jarige Pandev neemt tijdens het laatste groepsduel op de Europese eindronde afscheid als profvoetballer. "Mijn contract bij Genoa loopt af, het is mooi geweest", zei hij op een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben dankbaar dat ik zo afscheid kan nemen. Ook dit EK heeft weer een prachtig deelnemersveld. En we zijn er voor het eerst bij met onze landenploeg."

Pandev debuteerde in 2001 in de nationale ploeg. De spits scoorde 38 keer in 120 interlands. Hij speelde voor clubs als Internazionale, Napoli en Galatasaray en was jarenlang de enige bekende voetballer van zijn land. Pandev scoorde op 9 oktober 2004 al eens tegen Oranje (2-2), toen Noord-Macedonië nog als Macedonië bij de UEFA stond ingeschreven. Pandev trof op 10 september 2008 opnieuw doel voor Macedonië tegen Nederland in een door zijn ploeg verloren kwalificatieduel voor het WK in Zuid-Afrika (1-2).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport