Aanvaller Depay stagneert met Lyon in Marseille

Aanvaller Depay stagneert met Lyon in Marseille ANP

Olympique Lyon heeft in de Franse competitie niet geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Lille. De ploeg van aanvaller Memphis Depay moest bij Olympique Marseille ook genoegen nemen met 1-1.

Lille kwam eerder op zondag tegen het laag geklasseerde Straatsburg eveneens op 1-1 uit. Titelhouder Paris Saint-Germain versloeg hekkensluiter Dijon met 4-0. Lille leidt nu met 59 punten, gevolgd door Paris SG (57) en Lyon (56).

Lyon kwam in Marseille in de 21e minuut op voorsprong door een doelpunt van Karl Toko Ekambi. Op slag van rust maakte nieuwkomer Arek Milik, gehuurd van Napoli, gelijk uit een strafschop. Hij fleurde daarmee zijn 27e verjaardag op.

Lyon moest vanaf de 70e minuut met tien man verder nadat de Braziliaanse middenvelder Lucas Paquetá zijn tweede gele kaart had gekregen. Mede daardoor kon aanvoerder Depay met zijn manschappen de zege niet meer afdwingen.

De nieuwe trainer Jorge Sampaoli zat nog niet op de bank bij Marseille. De Argentijn begint komende week met zijn werkzaamheden bij de Franse club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport