Aandeel Juventus flink omhoog na nieuws over Super League

Aandeel Juventus flink omhoog na nieuws over Super League ANP

De aandelen van de Italiaanse voetbalclub Juventus zijn maandag na opening van de beurs met ruim 13 procent gestegen. De 'Oude Dame' is een van de twaalf clubs die in de nacht van zondag op maandag bekendmaakten een eigen competitie op te gaan zetten, de Super League. Het nieuws leidde tot een flinke stijging van de aandelenkoers.

Voorzitter Andrea Agnelli van Juventus wordt vicevoorzitter van de Super League. Florentino Pérez, de preses van Real Madrid, gaat als voorzitter aan de slag. Agnelli legde zijn functie neer als voorzitter van de ECA, de koepelorganisatie waar bijna 250 Europese voetbalclubs bij zijn aangesloten. De Italiaan had er vanuit die rol onlangs nog voor gepleit om de voorgestelde hervormingen van de Champions League te steunen.

Agnelli maakte echter een opvallende draai en staat nu met de twaalf Super Leagueclubs lijnrecht tegenover de UEFA, organisator van onder meer de Champions League. Sinds 2017 zit Agnelli als afgevaardigde van de ECA in het bestuur van de UEFA. Onduidelijk is nog of hij daarin blijft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport