AZ met fitte selectie tegen Giannina

AZ-trainer John van den Brom kan donderdagavond tegen PAS Giannina beschikken over een volledig fitte selectie. Ook verdediger Rens van Eijden, die zaterdag zijn neus brak in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, heeft de training woensdag weer hervat en zou ook kunnen spelen tegen de Grieken.

AZ treft Giannina in de derde voorronde voor de Europa League. De winnaar van de tweestrijd gaat naar de play-offs, waarin een plaats in de groepsfase kan worden veilig gesteld.

Giannina maakt zijn Europese debuut. De club eindigde afgelopen seizoen, met een negatief doelsaldo, als zesde in de Griekse competitie. Dankzij de uitsluiting van nummer vijf Panionios mocht het naar de tweede voorronde van de Europa League, waarin Giannina het Noorse Odds BK uitschakelde.

Nederlanders bij Giannina

Bij Giannina waren in het verleden Ab Fafié (1987) en Barry Hulshof (1991) hoofdcoach. Dennis van Wijk en Charlton Vicento stonden er als speler onder contract.

De Alkmaarders troffen de afgelopen jaren geregeld Griekse clubs: PAOK Saloniki, Larissa, Olympiakos en Atromitos waren de tegenstanders in negen duels. Slechts twee keer stapte AZ als verliezer van het veld.

AZ en Giannina trappen donderdag om 20.45 uur af De return is 4 augustus. Deze wordt gespeeld in het stadion van Atromitos FC in Athene, omdat de thuishaven van Giannina niet aan de veiligheidseisen van de UEFA voldoet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement