ADO Den Haag veel te sterk voor Eagles

ADO Den Haag is zaterdag het seizoen begonnen met een verdiende overwinning op het gepromoveerde Go Ahead Eagles (3-0). Mike Havenaar, vorig seizoen goed voor 16 doelpunten, maakte de eerste twee treffers. Invaller Tyronne Ebuehi de derde.

ADO Den Haag kwam sterk uit de startblokken. In de openingsfase verzuimde spelmaker Edouard Duplan met het hoofd de score te openen. Dat doelpunt viel na een kwartier alsnog. Spits Havenaar benutte een strafschop onberispelijk nadat Duplan binnen de lijnen was gevloerd.

Go Ahead stelde er aanvallend weinig tegenover. Alleen spits Leon de Kogel was dichtbij een doelpunt. In de slotfase van de eerste helft claimde ADO Den Haag opnieuw een strafschop na een overtreding van Sander Fischer op Havenaar. Alle Haagse protesten vonden geen gehoor bij scheidsrechter Dennis Higler.

Na de rust opende Eagles agressief. Xandro Schenk kopte op de paal. Verder kwam ADO niet of nauwelijks in de problemen. Havenaar besliste het duel 20 minuten voor tijd. Hij kopte een voorzet van Ruben Schaken achter doelman Theo Zwarthoed. Daarna bepaalde Ebuehi de eindstand op 3-0.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement