AC Milan ontsnapt aan nederlaag tegen Udinese: 1-1

AC Milan ontsnapt aan nederlaag tegen Udinese: 1-1 ANP

AC Milan heeft verzuimd om stadgenoot Internazionale onder druk te zetten. De nummer 2 moest op eigen veld tegen middenmoter Udinese genoegen nemen met een remise: 1-1. Daarmee kwam de thuisclub nog goed weg ook. De gelijkmaker van Franck Kessié, die scoorde uit een strafschop, viel diep in de extra tijd.

De achterstand van AC Milan op Inter bedraagt nu 3 punten. De koploper speelt donderdag uit tegen degradatiekandidaat Parma en brengt met een overwinning de marge met de naaste belager op 6 punten.

Rodrigo maakte in Milaan na ruim een uur het openingsdoelpunt. Bij Udinese hadden Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar een basisplaats. Thomas Ouwejan bleef op de bank.

Ibrahimovic

Aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic ontbrak bij AC Milan. De Zweedse vedette is geblesseerd en zal nog minimaal een week aan de kant moeten blijven. Hij is dit seizoen topscorer van AC Milan in de Serie A met veertien doelpunten in veertien duels.

Atalanta won thuis met 5-1 van hekkensluiter Crotone. Voor de nummer 4 kwamen Robin Gosens, José Luis Palomino, Luis Muriel, Josip Ilicic en Aleksei Mirantsjoek tot scoren. De Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers ontbraken in de wedstrijdselectie van Atalanta.

Met Rick Karsdorp als late invaller won AS Roma met 2-1 bij Fiorentina. De Romeinse club bleef vijfde, op 2 punten van Atalanta.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport