Uitzicht over Berlijn

Berlijn met haar Fernsehturm

Berlijn is een stad waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Om dat in volle omvang te kunnen zien, zit er maar een ding op. Naar boven. Er zijn talloze uitkijkmogelijkheden in de Duitse hoofdstad.

De Fernsehturm is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Berlijn . De televisietoren met zijn rood-witte antenne en opvallende ‘bol’ is met 368 meter het hoogste punt van Berlijn. In de bol (op zo’n 200 meter hoogte) zit een uitkijkplatform en een ronddraaiend restaurant, zodat je de hele stad kunt bewonderen.

Metropool

Eenmaal weer met twee benen op de grond, is er veel te doen en te zien in Berlijn. Deze stad ademt niet alleen historie, ze bruist ook van de energie. Met talloze cafés en restaurants, kunst op straat en cultuur in de vele theaters, galeries, bioscopen en musea.

loading

Ondanks – of misschien wel juist dankzij - het donkere verleden heeft Berlijn zich ontwikkeld tot een bruisende en culturele metropool. Natuurlijk ga je tijdens je citytrip naar de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Kurfürstendamm en de Reichstag, maar Berlijn is veel meer dan dat.

Wandelen

Laat de auto maar staan: je kunt de stad prima per fiets of wandelend verkennen. Zo ervaar je veel beter de sfeer die in de straten van Berlijn hangt. Liever wandelen door de natuur? Kan in Berlijn. De stad is een van de groenste steden van Europa met parken, tuinen, bossen, rivieren en meren.

Wie Berlijn nog eens 360 graden rondom wil bekijken, doet dat vanaf een van de ándere hoogtepunten die de stad rijk is. De grote Welt Luchtballon bijvoorbeeld, of de Berliner Dom, de Teufelsberg, de Kreuzberg, het panorama-uitkijkpunt op de Potsdamer Platz of de top van hotel Park Inn. Vanaf dat laatste uitkijkpunt sta je bijna oog in oog met de bezoekers van de ‘overburen’: de Fernsehturm.

Bekijk voor de leukste tips uit Berlijn ook deze Reis!-tip: Berlijn Blog .

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook , Twitter en Instagram