Things to do op Terschelling

Zodra de zon volop schijnt, begint het te kriebelen: het ‘lekker-eropuit’- gevoel. Op Terschelling kun je aangenaam je things to do-lijstje afwerken.

Fietsen

Terschelling heeft tientallen kilometers fietspad. Het is de ideale manier om het hele Waddeneiland en de variatie in landschapstypen van oost naar west te ontdekken. Met zo’n zeshonderd hectare is Terschelling een van de bosrijkste eilanden van de Wadden. Daarnaast vind je duinen, kwelders en - uiteraard - strand op dit groene eiland.

Het water op

Zeehonden op een zandplaat bij Terschelling. FOTO WIKIMEDIA

Op een grotere boot dan de veerboot van Harlingen naar Terschelling ga je voorlopig niet zitten. Vanaf het dek zie je goed hoe mooi de Waddenzee is, het gebied is niet voor niks opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Een (zeil)boot huren op Terschelling kan natuurlijk. Wie weet spot je wel een zeehond.

Wandelen

Waar wil je wandelen? Over het strand, door de bossen, langs de Waddendijk of terug naar de natuur? Alles is mogelijk op Terschelling. In het natuurreservaat De Boschplaat tref je de meest ruige natuur van het eiland aan. De perfecte plek voor wandelaars die van puur natuur, rust en schoonheid houden.

Terschelling. FOTO PIXABAY

Zonnebaden

Er wordt beweerd dat op de Waddeneilanden de zon het vaakst schijnt. Zonaanbidders die een kleurtje willen opdoen, zijn op Terschelling dus aan het juiste adres. En dat zonnebaden doe je natuurlijk op het brede en schone strand. Er is bijna dertig kilometer strand op Terschelling, dus er is altijd een plekje voor je handdoek.

Terrasje pakken

Na die stevige wandeling, lange fietstocht of dat dagje strand kun je neervlijen op een van de vele terrassen die Terschelling rijk is. Dat kan bij de strandtenten aan zee, maar ook in de dorpen kun je te kust en te keur kiezen waar je gaat zitten voor een koel glas wijn, een biertje of een kop koffie.

Kamperen

Er zijn veertien campings op Terschelling, elk met hun eigen sfeer en doelgroep. Jongeren gaan graag naar Cnossen of Terpstra, gezinnen naar Cupido, Dennedune, Nieuw Formerum of Mast, rustzoekers naar ’t Wantij, Hekkeland of Landzicht en natuurliefhebbers melden zich bij camping De Kooi, Aaster Uiltje of bij een van de drie campings van Staatsbosbeheer.

De kwelders op Terschelling. FOTO PIXABAY

Lekker een paar dagen weg

Terschelling leent zich prima voor paar dagen lekker weg in een ‘hotelletje’. Op de boot van Harlingen naar Terschelling begint het vakantiegevoel al en dan moet de midweek of weekend nog beginnen. Wie een Wad een overtocht-arrangement bij WestCord Hotels boekt, krijgt het bootticket cadeau.

Bekijk ook een video met drone-beelden van Midsland, Terschelling.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement