Dwalen door het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is geliefd bij wandelaars. Geen wonder, want dit grootste bosgebied van Duitsland, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, is ook in de herfst een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. En je kunt er ook nog eens de originele Schwarzwälder Kirschtorte eten.

Of de beroemde chocoladetaart met kersen en kersenschnaps ook echt in het Zwarte Woud is ontstaan, daar verschillen de meningen over. Dat maakt de zoetekauw niet uit, want overal in het Zwarte Woud kun je deze hausgemachte lekkernij kopen, met ingrediënten uit de regio.

loading

De extra calorieën zijn er zo weer af, want dit gebied staat bekend om zijn uitgebreide wandelmogelijkheden. Sterker nog: in het Zwarte Woud is de ‘wandelroute’ uitgevonden. Eind negentiende eeuw bracht Philipp Bussener voor het eerst wandelroutes in kaart en opende informatiecentra voor toeristen in het Zwarte Woud.

Wandelen door het Zwarte Woud is een tocht van de ene naar de andere ansichtkaart. De bossen met dennen en sparren in dit middelhoge gebergte worden afgewisseld met groene bergweides, wijngaarden, valleien, watervallen, ravijnen, meren, glooiende vlaktes en vriendelijke bergtoppen met om de haverklap fotogenieke uitzichten.

loading

Wanneer de wandelschoenen een dag rust krijgen, is dat een goed moment om met de auto een van de mooiste routes door het Zwarte Woud te verkennen. De Schwarzwaldhochstrassee loopt van Freuensadt naar Baden-Baden en voert langs bijzondere locaties zoals de waterval bij Geroldsau en trakteert ook nog eens op uitzichten die ook niet zouden misstaan op een ansichtkaart.

Overigens is met 150 skipistes en vele langlaufmogelijkheden het Zwarte Woud ook een prima wintersportbestemming, alleen is het ‘ansicht’ dan wat witter gekleurd dan in de andere jaargetijden. Wat de Schwarzwälder Kirschtorte betreft, maakt het niet uit wanneer je komt: die smaakt elk seizoen even lekker.

loading

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook , Twitter en Instagram