Advertorial: Goed voorbereid op reis met De Friesland

Net als Luc wil je vast genieten van een onbezorgde reis. Vakantie is natuurlijk één groot feest, maar de inpakstress van tevoren is minder geinig. Daarom geeft Luc deze week 3 x last-minute voorbereidingstips.

Tip 1: vaccinaties niet vergeten

Check van te voren welke inentingen nodig zijn voor je bestemming. Met de aanvullende verzekering Standaard, Extra of Optimaal worden de inentingen volledig vergoed. Ga je naar GGD Fryslân? Mazzelaar! Op vertoon van je zorgpas krijg je 10% korting op het assortiment reisartikelen zoals ORS, DEET, geïmpregneerde klamboes en EHBO-kits. Check!

Tip 2: pas pakken

Paspoort pakken is een inkoppertje, maar vergeet ook je zorgpas niet. Wist je dat de blauwe zijde van de zorgpas de European Health Insurance Card (Ehic) is? Als je in de EU, EER, Zwitserland of Australië medische kosten maakt, zien zorgverleners dat je voor ziektekosten verzekerd bent. Check!

Tip 3: Hulplijn inzetten

Bel altijd meteen de alarmcentrale. Als er contact geweest is met de alarmcentrale en de medische noodzaak is bepaald,  wordt alle spoedeisende medische hulp vergoed tegen de dáár geldende kostprijs. Wel zo fijn. Gewoon vanuit je basisverzekering. Het nummer van de alarmcentrale staat natúúrlijk steevast in je telefoon én op je zorgpas. Check!

Meer tips?

PS: een reisverzekering regel je relaxed en snel online.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement