Zo is het echt gezegd: theater over de Voorstreek

Op de Voorstreek drijven ondernemers van minstens zestien verschillende nationaliteiten hun zaak. De Leeuwarder Courant en Tryater gaan deze wereldburgers komend jaar portretteren. Journalistiek en theater versterken elkaar in de verbatim-methode.

Naast de bloemenzaak van Akkie Rinsema zetelt de juwelierswinkel van Rachim Al Khamisi. De islamitische slager Abdul Amhandi kijkt uit op de naaiwarenwinkel van de familie Jagersma. Het personeel van witgoedzaak TDC ziet hoe klanten de Afroshop van Martha Koster binnengaan. De Voorstreek biedt een vrolijk, bont palet aan winkels en aan culturen. Iedere onderneming is een poort naar verborgen werelden en nog niet vertelde verhalen. Het project Wereldburgers van de Voorstreek, een initiatief van de Leeuwarder Courant en Tryater, gaat deze verhalen vastleggen – zowel in de krant als op het theaterpodium.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement