Triest lot wacht wonder uit de diepzee

Ze hebben duizenden kilometers afgelegd en eindigen in de verbrandingsinstallaties van Rendac in Sumar. ,,En dat voor één van de grootste wonderen van de natuur.''

De vijf jonge potvissen die dinsdag aanspoelden op het strand bij Texel, zouden donderdag aan het einde van de middag per schip in Harlingen aankomen. Medewerkers van het maritieme bedrijf BDS uit Harlingen moesten in de loop van de middag echter hun pogingen de dieren te bergen vanwege verslechterende weersomstandigheden. Wel wisten zij een zesde potvis, die na het middaguur nabij de veerhaven werd gevonden, aan boord van de BDS Transporter te halen en in de avonduren te vervoeren naar de havenstad. Berging van de andere vijf potvissen gebeurt pas wanneer het weer is opgeknapt. Van Harlingen rest voor de dode beesten een laatste rit over de weg naar Sumar, waar de karkassen worden vernietigd.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement