Luke Skywalker als wajangpop

Fraai blad, 360 magazine, een tweewekelijks magazine met ‘de beste verhalen uit de wereldpers'. Een kleine redactie, waarin onder anderen Katrien Gottlieb, Pieter van den Blink en Marie-José Klaver zitting hebben, selecteert sinds 2011 reportages, beschouwingen en analyses uit gezaghebbende media. Prima formule, zo blijkt uit het meest recente januarinummer: er worden de lezer enkele (goed vertaalde) pareltjes voorgeschoteld. Geen plichtmatige samenvatting van het wereldnieuws, maar de wereld beschouwd met een open, brede blik.

Een van de vondsten in deze editie is een verhaal uit de Folha de São Paulo, een Braziliaanse krant met een oplage van 330.000 exemplaren, over het Roosevelt-reservaat in het Amazone-oerwoud waar diamantzoekers de leefomgeving en cultuur van de plaatselijke bevolking, het Cinta-Larga-volk, verstoren. Zo mooi en helder de diamant, zo troebel en onfris is de winning ervan. In 1999 trokken de eerste garimpeiros (diamantzoekers) het regenwoud binnen; in 2004 waren er al meer dan vijfduizend in het gebied actief.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement