Lieuwe Westra in 2016: opkrabbelen en doorpakken

In de aangename Australische zon lacht het leven ook Lieuwe Westra eindelijk weer toe. En dat kan de wielrenner uit Tijnje/Monaco best gebruiken, na een jaar waarin zijn relatie met vriendin Adriëne stukliep en er op wielergebied helemaal niets viel te genieten.

Astana heeft een clown naar de Santos Tour Down Under meegenomen, de eerste wedstrijd van het wielerseizoen dus, in Australië. Laurens De Vreese is de naam. Vlaming van geboorte, knecht van beroep en de onbetwiste gangmaker binnen de ploeg van Lieuwe Westra. Zijn mond staat geen moment stil, zijn verhalen worden hilarische theaterstukken. ,,Laurens van ‘Radio Hallo Hallo', zo hebben we hem gedoopt. Je lacht je ziek met hem, sommige verzorgers lopen gillend de kamer uit wanneer hij binnenkomt. Mooie kerel om er hier bij te hebben hoor'', merkt Westra (33) op. Het is in elk geval een gezellig begin van 2016, aan de andere kant van de planeet waar voor het derde achtereenvolgende jaar zijn koerscampagne aanvangt.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement