Kan Batman van een hoog gebouw springen?

In films zit veel wetenschap, maar houden films wel zoveel rekening met wetenschap? Filmliefhebber en sterrenkundige George van Hal schreef er een boek over.

In 2001 A space odyssey – volgens sterrenkundige George van Hal de ,,ultieme sciencefictionklassieker'' – lepelt astronaut Frank Poole zijn warme ruimtehap naar binnen, terwijl hij een nieuwsuitzending op zijn tablet bekijkt. Maar wacht eens: de film is uit 1968. Die voorspelde dus veertig jaar geleden dat apparaatje, dat nu niet meer weg te denken is.Het is maar een klein voorbeeld van hoe film, vooral sciencefiction, en wetenschap met elkaar verstrengeld zijn. George van Hal haalt het aan in Robots, aliens en popcorn, een lezenswaardig boek waarin hij die twee aan elkaar koppelt. Nu is dit meer technologie dan wetenschap, maar hij vraagt zich in het boek ook meer theoretische zaken af.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement