Hete Soep: Hoger schooleten

Een flink aantal jaren geleden had ik een verhit debat met meesterkok Albert Kooy. Het kwam er op neer dat restaurantrecensenten niet deugden in de ogen van Kooy, omdat ze geen verstand van koken hadden. De schermutseling liep met een sisser af, daar in het Spaanse Toledo, dankzij de blussende werking van wijn.

De volgende confrontatie vindt plaats in restaurant Wannee, waar Kooy executive chef is. Het is het ‘opleidingsrestaurant’ van de hotelschool van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Kooy staat niet zelf in de keuken, maar stuurt aan.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven