Grutte Pier: klassieke Friese tragedie

Een Drents gezelschap met een Friese regisseur en een Hollandse hoofdrolspeler spelen deze nazomer het grootste Friese epos, dat van Grutte Pier. Diep-Friezen zullen misschien mopperen, zegt regisseur Dirk Bruinsma. ,,Who cares?''

Het is waterkoud en druilerig, zondagochtend op het terrein van de Leeuwarder Survivalvereniging. Maar dat weerhoudt een flinke groep afgetrainde mannen en vrouwen er niet van om door het omringende lapje bos te rennen, over klimwanden te klauteren en in de touwen te hangen. Dit is de plek die het vanuit Drenthe opererend theatergezelschap PeerGroup heeft uitgekozen voor de presentatie van de voorstelling Grutte Pier fan Kimswert. Want voor Grutte Piers legertje, de Arumer Zwarte Hoop, zijn 140 rouwdouwers nodig. Het even talrijke Grut Frysk Boerinnekoar is al geformeerd. Het wordt groot aangepakt, dus.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement