Gerben Wiersma, een jonge vernieuwer

Over twee weken is het EK turnen in Montpellier. Gerben Wiersma is bondscoach bij de vrouwen en sinds dit seizoen alweer tien jaar hoofdtrainer van Turnstad Heerenveen. De inwoner van Grou over zichzelf, de toekomst van het Nederlandse turnen, Céline van Gerner en ook Verona van de Leur.

Het is dat een verleidelijk meisje in zijn geboortedorp Surhuisterveen hem als zestienjarige puber het hoofd op hol bracht, anders was Gerben Wiersma misschien wel nooit bondscoach geworden van de Nederlandse vrouwenturnploeg. ,,Dat meisje moest elke vrijdagavond trainen in de sporthal. Zij deed aan turnen en ik zou haar dan na afloop ophalen. Maar samen met een vriend van mij kwamen wij expres te vroeg om vervolgens stiekem door de raampjes naar binnen te kijken zodat we de meisjes konden zien sporten. Totdat haar gymjuf ons ontdekte. En in tegenstelling tot wat ik zelf nu zou hebben gedaan en ons weg te sturen, zei zij: neem de volgende keer een gymbroekje mee en doe mee. Dat hebben we gedaan.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement