'Eens wat anders dan zuurkool met worst'

Toen Kota Radja vijftig jaar geleden de deuren opende in Leeuwarden, waren er al drie Chinees-Indische restaurants in de stad. Maar dit was nieuw: het werd gedreven door mensen uit China.

De jaren zestig waren de beginjaren van de Chinese restaurants. Door landgenoten uit Nederlands-Indië hadden de Nederlanders de Aziatische keuken al leren kennen en de Chinezen brachten dat nog een stapje verder. Zonder het Indonesische te vergeten, er ontstond zo een soort mengkeuken.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement