De terugkeer van vermout

Aperitief, cocktail, kookwijn: vermout maakt een stevige comeback. Hippe bars in Londen en New York schenken het drankje volop, in Spanje floreren de vermuterias.

Misschien heeft u het nog niet door, maar 2016 wordt het jaar van vermout. De eerste pop-up vermoutbar opent binnenkort in Amsterdam, in Barcelona loop je zomaar een vermuteria binnen. Verdween in mediterrane landen het glas vermout nooit van het drinktableau, in ons collectief geheugen wordt de drank geassocieerd met truttig en ouderwets. De oneliner van James Bond over de martinicocktail – shaken, not stirred – kennen we, maar op de Nederlandse borreltafel was vermout tot voor kort een ondergeschoven kindje.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement