De laatste producent van cassettebandjes

Met digitale muziek heeft Kees van Dorth van Duplicase niks. Met analoge opnames des te meer. Zijn geloof in het cassettebandje is al 30 jaar onwrikbaar.

Hij is de laatste in de Benelux die nog cassettebandjes maakt en vult met muziek. Ook levert Van Dorth blanco bandjes. Zijn eenmansbedrijf opereert vanuit een bedrijfspand in Wierden. Wanneer Van Dorth de ‘tape loader' inschakelt, komt het reusachtige apparaat knarsend en piepend op gang. Het is een kolos uit de jaren tachtig. Routineus hangt de ondernemer een rol chroomtape aan het apparaat. Hij kent het gevaarte door en door. Hiermee produceert hij soms honderden cassettebandjes aan één stuk. De tape is nog te krijgen. In werelddelen als Afrika, Zuid-Amerika en een land als Rusland is de muziekcassette voor velen nog steeds een belangrijke geluidsbron. In West-Europa en Amerika is die vrijwel verdwenen. Zo staat er in de VS nog maar één cassettefabriek.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement