Vakantie in eigen land door corona

Foto: Pixabay

De zomer staat voor de deur en er zijn al veel vakantieplannen gemaakt. Helaas gooit het coronavirus voor veel Nederlanders roet in het eten als het gaat om de zomervakantie. Het is hoogst onzeker of de vakantie in het buitenland kan doorgaan. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor het vieren van vakantie in eigen land.

Mensen maken ook andere keuzes met het oog op de toekomst. Misschien komt het veel vaker voor dat de vakantie in eigen land moet plaatsvinden. In dat kader is het interessant om voor een grote uitgave voor de vakantie een lening af te sluiten. Bijvoorbeeld voor je eigen boot, camper of vakantiehuis.

Bootvakantie in eigen land

Het coronavirus zorgt ervoor dat Nederlanders goed gaan nadenken over de vakantie in eigen land. Wie altijd met het vliegtuig ver weg ging om rond te reizen, denkt nu misschien na over een hele andere invulling. Bijvoorbeeld over vakantie vieren op het water in Nederland. Het lijkt erop dat de bootvakantie in eigen land in populariteit stijgt. Hoe leuk is het dan om een eigen boot te kopen en daarmee door Nederland te varen. Varen met een eigen vakantiehuisje maakt van dit jaar alsnog een topjaar als het gaat om de vakantie. Bovendien hoeft de aanschaf helemaal niet duur te zijn. Een boot financieren met lage rente houdt de kosten namelijk beperkt.

Koop een camper en reis Nederland rond

De verwachting is dat er meer mensen zijn dan ooit die in eigen land op een camping willen kamperen. In plaats van naar een camping in Spanje, Frankrijk of Duitsland te gaan, zoeken de mensen het dichterbij huis. Hoe aantrekkelijk is het dan om je eigen camper te kopen en langs verschillende campings te reizen? Dan zie je nog eens wat van Nederland en met je camper heb je altijd een compleet vakantiehuis bij de hand. Het is nu al mogelijk om met een camper van camping naar camping te trekken als je eigen sanitair hebt. Vanaf 1 juli gaat het toeristenseizoen officieel en volledig weer van start.

In je eigen vakantiehuis vakantie vieren op vakantiepark

Er zijn uiteraard ook nog volop mogelijkheden om vakantie te vieren op een vakantiepark in Nederland. Het is tegenwoordig heel populair om een eigen vakantiehuis te kopen en hiervoor is een lening af te sluiten. Zo koop je bijvoorbeeld met een krediet een vakantiehuis aan de kust of een bungalow of huisje midden in de bossen. Net als voor de campings geldt dat de vakantieparken eveneens op 1 juli officieel weer open mogen. Ga je nu op zoek naar je eigen chalet of vakantiewoning dan geniet je daar deze zomer al van. Bovendien heb je met een eigen vakantiehuis veel meer opties om vaker vakantie te vieren in eigen land.