Interieurtrends, sommige elementen verdwijnen nooit

Foto: gigameubel.nl

Trends in het interieur zijn van alledag. Vandaag is rustig en naturel de trend, morgen kan het extravert en in knalkleuren zijn. Voor alles is een reden, voor alles is een tijd. Sommige meubelstukken of elementen zijn echter blijvertjes.

Trends volgen elkaar snel op. Wie deze zomer geen rotan stoeltje in de tuin heeft staan en louter planten in potten, doet niet mee. Die laatste moeten tegenwoordig hangen in hippe plantenhangers. 

Onzin natuurlijk, want je woont toch gewoon zoals je zelf wilt wonen, maar het valt niet te ontkennen dat trends elkaar snel opvolgen en dat je daar toch -de meeste mensen althans- door geïnspireerd wordt.  

Je bent weer hip met macraméhangers

Daar is natuurlijk niets mis mee, en wie lang genoeg wacht, blijkt ineens met zijn interieur weer helemaal hip te zijn, want waren die hangplanten in de jaren zeventig ook al niet de trend? Toen hingen ze in macraméhangers en zelfs die zien we af en toe weer terug. 

Riet werd overigens toen ook al veel gezien, ware het niet omdat het tot het meest goedkope meubilair behoorde. Tegenwoordig is dat misschien wel het enige wat anders is. Voor trends moet je betalen. 

Een ronde tafel is nooit weggeweest

Om nog even bij die vervlogen jaren te blijven en de koppeling naar het heden te maken; sommige dingen verdwijnen nooit. Het krijgt weliswaar een andere uitstraling doordat alles wat er omheen gebeurt verandert, maar een aantal basiselementen blijft terugkeren. 

Ronde tafels  in het interieur zijn daar een goed voorbeeld van. In de jaren zeventig waren ze glanzend wit met een psychedelisch behangetje erachter en met oranje skai bekleedde stoelen erbij. Die ronde tafel is altijd gebleven, en schijnt zelfs aan een revival bezig. Wie deze nog niet had, wil hem nu wel. Zo’n ronde tafel geeft namelijk enorm veel sfeer, en wie de afgelopen tijd veel thuis heeft gezeten weet hoe belangrijk die sfeer in huis is. 

Met een onderstel van staal creëer je een industriële touch

Om die sfeer te maken hoef je overigens niet op het eerdergenoemde behangetje terug te vallen. Tegenwoordig mag de ronde tafel, liefst een houten ronde tafel, gewoon bij een strak wit gestucte muur staan of een wand bekleed met designbehang in warme kleuren. Tegen een houten wand staat zo’n tafel overigens ook geweldig, zeker als deze een onderstel heeft van poedergecoat staal, wat een industriële touch eraan geeft.  Strakke witte of zwarte stoeltjes erbij, of die van Scandinavisch blond hout en de hangplanten doen de rest.