Besparen op je internetabonnement? Gebruik deze handige tips!

Foto: Pixabay

Alhoewel je het misschien niet zou verwachten is het zeker mogelijk om te besparen op je internetabonnement. Dit kan zelfs op meerdere manieren. Een groot voordeel hiervan is natuurlijk dat je minder geld hoeft te betalen, terwijl de kwaliteit van je internet alsnog hetzelfde zal blijven. Met andere woorden, de snelheid en de stabiliteit van de verbinding zal net zo goed blijven als dat ze op het moment bij je huidige contract zijn. Hoe je dit doel kunt behalen? Met de tips die je hieronder kunt lezen!

Vergelijk alle mogelijke abonnementen

Wat hoe dan ook niet mag ontbreken als tip bij het besparen op een internetabonnement is het vergelijken van alle opties. Dit geldt overigens niet voor alleen pakketten met internet, maar ook bij bijvoorbeeld je zorgverzekering. Je  internet vergelijken  is dus van belang als je de kosten van je abonnement wilt terugdringen. Hierbij is het onder meer belangrijk om goed op de aansluiting van het contract te letten. Het kan namelijk zo zijn dat bij het abonnement een glasvezelverbinding nodig is, maar niet elk huishouden is aangesloten op dit netwerk. Daarom is het goed om uit te zoeken of jij hiervan kunt gebruik maken.

Combineer internet, tv en bellen

Het is daarnaast ook verstandig om een pakket af te sluiten dat bestaat uit meer dan alleen internet. Je kunt namelijk ook televisie en bellen toevoegen in het abonnement. Dit hoeft natuurlijk niet beslist. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er bijvoorbeeld voor om geen vaste telefoon meer te gebruiken. Als jij ook bij deze groep behoort dan kun je juist een pakket nemen waarmee je  internet en tv  krijgt. Natuurlijk kun je internet en tv ook los afsluiten, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid duurder zijn dan wanneer je ze combineert in een pakket.

Neem geen extra’s

Je moet je bovendien niet laten verleiden tot het nemen van diverse extra mogelijkheden. De aanbieder van het abonnement zal hoe dan ook proberen om je te overtuigen, maar je moet niet in deze trucjes trappen. Zulke extraatjes zullen de kosten van je pakket natuurlijk opdrijven, terwijl je ze over het algemeen helemaal niet nodig hebt. Ze worden niet voor niets extra’s genoemd. Desondanks kun je er natuurlijk wel voor kiezen om een extra televisiezender te nemen als je een pakket met internet en tv neemt. Zo kun je Ziggo Sport nemen als je geen Formule 1 race wilt missen.

Neem niet te veel MB/s op in je abonnement

Een andere wijze waarmee je ervoor kunt zorgen dat je minder hoeft te betalen voor je internetabonnement is door niet te veel MB/s op te nemen in het pakket. Het aantal MB/s bepaalt in principe hoe snel je internetverbinding zal zijn. Meestal kiest men voor een pakket met een hoog aantal MB/s, maar in veel gevallen zal dit onnodig zijn. Je zult dan dus relatief veel moeten betalen voor het abonnement. Dat is eenvoudig te voorkomen, al kan het lastig zijn om te bepalen hoeveel MB/s jij nodig hebt.

Over het algemeen geldt dat een hoog aantal MB/s, zoals 100 of meer, alleen nodig is als het huishouden bestaat uit veel personen. Daarnaast zal zo’n pakket ook veel afgesloten worden door gamers. Val je net niet in deze groep maar zit je er wel tegenaan? Dan is een pakket met een internetsnelheid van circa 50 MB/s waarschijnlijk voldoende. Dit is eigenlijk al te veel als je alleen woont. In zo’n geval kun je beter kiezen voor een licht pakket van ongeveer 20 MB/s. Hiermee kun je prima gebruik maken van Instagram en Facebook, terwijl het sturen van een e-mail ook zeker kan.