Autoruit reparatie hoeft echt niet duur te zijn

Foto: Pixabay

Bijzonder veel auto eigenaren huiveren wanneer ze het woord autoruit reparatie horen. Dat heeft alles te maken met het feit dat het laten repareren van een autoruit de reputatie heeft bijzonder duur te zijn.

Dat kan inderdaad kloppen, maar in het merendeel van de gevallen gaat het dan om een originele autoruit die enkel en alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Vanwege deze beperking valt de kostprijs aanzienlijk hoger uit in vergelijking met een after market autoruit. Wilt u hier graag meer over te weten komen en ontdekken hoe voordelig autoruit reparatie daadwerkelijk kan zijn? We vertellen er u graag alles over in dit artikel!

Wat te doen bij beschadigde autoruiten?

Schade aan een autoruit kan op verschillende manieren ontstaan. Een sterretje in de voorruit duikt bijvoorbeeld in het merendeel van de gevallen op als gevolg van steenslag. In tegenstelling tot de zij- en achterruiten van een auto zal een voorruit nooit zomaar breken en in ontelbare stukken uit elkaar spatten. Dat komt omdat de voorruit van een auto als enige is gemaakt van gelaagd glas, uitzonderingen daargelaten. Dit type glas bestaat uit twee glaslagen waar tussenin een laag PVB folie is terug te vinden. Het glas krijgt tijdens de productie een extra sterkte mee door het snel op te warmen en vervolgens langzaam terug af te koelen. Duikt er schade aan de voorruit van de auto op? In dat geval zal dit resulteren in een sterretje. Er zal dus weliswaar een kleine barst in de voorruit verschijnen, maar de glasscherven zullen nooit zomaar in het rond vliegen waardoor ze de bestuurder en de passagier geen lichamelijke schade kunnen toebrengen.

Waarom is een spoedige autoruit reparatie zo belangrijk?

Het komt niet zelden voor dat mensen bij een beschadigde autoruit hier nog enige tijd mee blijven verder rijden. Op deze manier hoopt men om de kosten voor een nieuwe voorruit nog even uit te kunnen stellen. Rondrijden met een beschadigde autoruit is nooit een goed idee en wel om verschillende redenen. Allereerst zorgt het er uiteraard voor dat de uitstraling van uw auto negatief wordt beïnvloed, maar nog veel erger is dat het uitstellen van autoruit reparatie ook de nodige gevaren met zich meebrengt. Weerkaatsend zonlicht in dat op het eerste zicht onschuldige sterretje in de voorruit kan dan ook zomaar leiden tot zeer gevaarlijke situaties waarbij niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook die van anderen in het gedrang komt. Het is dan ook altijd aan te raden bij ruitschade een autoruit reparatie te laten uitvoeren.

Bespaar op uw autoruit reparatie met after market autoglas

Inmiddels mag het wel duidelijk zijn dat een spoedige autoruit reparatie bij schade aan één van de ruiten van uw auto altijd belangrijk is. Echter moet u hiervoor uiteraard wel over een passend budget beschikken en daar wringt voor veel mensen de schoen. Meestal denkt men dat een autoruit vervangen moet worden door een originele autoruit, terwijl een after market autoruit een veel aantrekkelijkere optie is. Het laten uitvoeren van autoruit reparatie door middel van een dergelijke nieuwe autoruit zorgt er voor dat er veel geld kan worden bespaard zonder dat dit de kwaliteit zal beïnvloeden. Originele en after market autoruiten worden immers in dezelfde fabriek gemaakt en maken bovendien ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn. Autoruit reparatie laten uitvoeren met behulp van een after market autoruit van Autoglas Concurrent zorgt er dan ook voor dat u altijd kunt rekenen op de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Autoruit reparatie uitvoeren voor apk

Kan een auto afgekeurd worden voor apk omdat er sprake is van een beschadigde autoruit? Dat is mogelijk. Doorslaggevend op dit vlak is de plaats en de aard van de ruitschade. Is er bijvoorbeeld sprake van een sterretje in één van de uithoeken van de voorruit? Dan vormt dit op zich voor de apk geen probleem. Is het sterretje terug te vinden pal in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan zou dit wel eens kunnen zorgen voor problemen. Op deze manier kan er namelijk een zeer gevaarlijke situatie ontstaan waarbij u niet alleen uzelf, maar ook anderen in gevaar kunt brengen. De noodzaak van een autoruit reparatie dringt zich dan vrij snel op.

Snelle, efficiënte en voordelige autoruit reparatie

Het mag na het lezen van bovenstaande eigenlijk wel duidelijk zijn, indien u te maken krijgt met een beschadigde voorruit is een autoruit reparatie altijd interessant. Alleen op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden en bovendien hoeft dit ook helemaal niet veel geld te kosten, in tegendeel. Door een beroep te doen op de diensten van Autoglas Concurrent bent u dan ook verzekerd van een echt voordelige autoruit reparatie en bovendien gebeurt dit ook nog eens door echte vakmannen. Het vervangen van uw autoruit bij ruitschade gebeurt in ieder geval altijd door een FOCWA gecertificeerde montagepartner waardoor u binnen de kortste keren terug de weg op kunt met een perfecte autoruit.