Eindelijk was daar het bericht waar ik zo naar verlangde. Nederland gaat weer een beetje open. Een terrasje pakken? Het kan eind april weer. Een voetbalwedstrijd bezoeken, het mag straks weer. Onder strikte voorwaarden dat wel.

Bij mij sloeg deze week ook meteen de ticketstress toe. Die heb ik lang gemist zeg. Heen en weer mailen wie vrijdag zou inloggen om kaartjes voor Guns N’ Roses te scoren. Hoeveel moesten er komen? Wie is de Bob? Hoe laat moeten we weg? Dat het concert pas in juni 2022 wordt gehouden is even minder belangrijk. De voorpret was top.

Stiekem hoop ik ook op het EK voetbal. Drie krakers staan er in juni op de agenda in de Johan Cruijff Arena. Wat zou het mooi zijn als ik een van die potjes met junior kan bezoeken. Oekraïne, Oostenrijk of Macedonië, het maakt me niets uit, allemaal aansprekende namen.

Junior heeft namelijk nog niet echt een band met het Nederlands elftal. Hij is elf en heeft geen actieve herinneringen aan het laatste eindtoernooi waaraan Nederland meedeed. In 2014 was hij vier. Daarna ontbrak Oranje twee keer.

Samen in juni met een rare oranje hoed op de kop naar het stadion, ik heb er zin in. En we mogen wellicht met meer dan 10.000 supporters tegelijk komen. Het zal even wennen zijn, zoveel mensen op een kluitje, maar doe mij maar twee tickets.

Ik las ook dat de komende tijd overal een negatieve coronatestuitslag wordt gevraagd. Een vriend van me wist een adresje waar sneltesten voor een tientje per stuk verkrijgbaar waren. Een kleine rekensom leerde meteen dat het dan wel eens een erg dure zomer kan worden.

Gelukkig zijn er mijn Chinese vrienden van een van de grootste webwinkels ter wereld. Zij hebben alles. Sneltest ingetikt en jawel, de eerste hit was meteen raak. Twee sneltesten voor 25 cent. Ik heb er gelijk 200 besteld. Met verzendkosten erbij ben ik voor 27,37 euro klaar voor de zomer.

Gisteren vond ik een e-mail uit China in mijn postvak. De sneltesten zijn onderweg en worden binnen twee weken afgeleverd. Yes! Mijn enthousiasme verdween echter snel toen ik eindelijk goed las wat ik in mijn haast nou precies heb besteld. Oeps. Nou ja, de komende jaren kan ik in elk geval wekelijks testen of ik zwanger ben.

johan.stobbe@lc.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Column
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct