In 2007 of zo zag een hoge piet van CNN een multitouch collaboration wall en hij kocht meteen acht van die reuzenaanraakschermen.

De Amerikaanse verkiezingen zijn op zichzelf al boeiend, alleen al vanwege de keuze tussen een lomp varken of een stokoude steenezel. Blijkbaar zijn dit de twee geschiktste mannen die ze in een land van 331 miljoen inwoners konden vinden om president te worden.

Maar het is ronduit verslavend om op CNN te zien hoe handig journalist John King met zijn schermen uitlegt hoe het ervoor staat met de verkiezingen. De andere presentatoren noemen het zijn magic wall .

Hij ziet eruit als een overenthousiaste wiskundeleraar, een man in het pak met grijs haar. Waar andere mannen met grijs haar hulpeloos op zo’n scherm zouden tikken en halverwege een IT’er moeten bellen, daar werkt alles bij King soepel, terwijl hij blijft onderstrepen dat we alles pas echt weten als alle stemmen geteld zijn en ook nog eens de namen alle 3142 counties kent. Uit het hoofd.

Dinsdagavond keek ik tot vijf uur ’s nachts, woensdag dwong ik mezelf om half twee al om naar bed te gaan. Terwijl ik dit schrijf is John King achter mij alweer druk over dat scherm aan het zwaaien.

,,Vind je hem zo leuk?’’, vroeg een vriendin in de VS. ,,Ik heb in 1992 een paar dagen met hem in het vliegtuig en de bus gezeten, tijdens de campagne van Clinton. Hij zag er toen echt uit als een reporter, zijn haar ongekamd, ongeschoren, met een te groot T-shirt en afzakkende jeans. Ik kan maar niet wennen aan hoe hij er nu uitziet.’’

Dat kan zo zijn, maar voor mij is deze keurige John King de echte winnaar van deze verkiezingen.

asing.walthaus@lc.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Opinie
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct