Lezersbrief: Niet meer met caravan weg

De Caravana is weer begonnen. Hoe lang zal deze beurs nog gehouden kunnen worden? We moeten straks allemaal elektrisch gaan rijden. Wat betekent dit voor de recreatiebranche?

Elektrische auto’s als caravantrekkers zijn er nauwelijks en als ze er wel zijn, een Tesla bijvoorbeeld – die mag een flinke caravan trekken – is deze onbetaalbaar voor de gewone burger. De Tesla komt 500 kilometer ver, maar als je er een caravan aan hangt is de range nog maar 200 kilometer. En wat gebeurt er als je bergop moet, dan nog maar 100 kilometer te gaan?

Dat betekent dat wanneer je vakantiebestemmingen hebt die 1400 kilometer ver zijn, bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk en Italië, dat je minimaal zeven keer moet opladen en misschien wel vaker. We mogen straks allemaal huisjes gaan huren of in hotels gaan zitten, want iets trekken ho maar.

Voor mij is het een raadsel waarom de caravanbranche niet in opstand komt tegen deze onzinnige kabinetsplannen. Dit kabinet gaat ook volkomen voorbij aan het feit dat al die accu’s geproduceerd moeten worden, en na verloop ook weer gerecycled. Als het net zo is als bij een elektrische fiets, dan is de accu het duurste onderdeel. Dat betekent dat als de accu af is, ook de auto financieel afgeschreven is. Dus nog meer afval.

Benzineauto’s en dieselauto’s betekenen vrijheid, elektrische auto’s zijn beknotting van de vrijheid. Bovendien mag Jan met de pet door middel van een fikse subsidie van de overheid een flink deel van de dure elektrische auto van twee keer modaal betalen.

Oepkje Krikke. Tjerkgaast

Lees ook: Oergevoel is voor alle kampeerders gelijk, de prijs niet

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement