Lezersbrief: Nee tegen aquaduct: kortzichtigheid

De opstelling van minister Cora van Nieuwenhuizen (LC 28 juni) getuigt van een enorme kortzichtigheid die zich beperkt tot de grenzen van de gemeente Den Haag.

Indien men botweg durft te beweren dat er geen probleem is met de bereikbaarheid, weet men niet waarover men praat. De A6 maakt deel uit van een internationale verbinding richting Noord-Duitsland en Denemarken. Deze route wordt gebruikt door bijvoorbeeld koeriers die onderweg zijn met o.a. kwetsbare en bederfelijke lading en andere vervoerders.

Op grote delen kan men gebruik maken van de toegestane 130 km per uur. Vervolgens loopt men, komende van Amsterdam met bestemming Hamburg, voor diverse bruggen vast omdat een of ander ‘lulllig’ plezierbootje met een iets te hoge mast zo nodig wil passeren en staat men voor de zoveelste keer in een lange file. Vervolgens loopt men in Groningen vast omdat de A6 dwars door deze stad loopt. Hoe kun je dit verzinnen?

Nederland heeft veel kritiek op Rusland. Daar weet men echter wel hoe men dit soort problemen oplost. In St.Petersburg gaan de bruggen alleen ’s nachts open voor alle vaartuigen. Dat is behoorlijk radicaal. Er zijn ook ‘tussenwegen’ mogelijk om de problemen op de A6 op te lossen, maar daar heeft men in dat stoffige Den Haag kennelijk nog niet over nagedacht.

Pieter Betten, Wolvega

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement