Lezersbrief: Finish Elfstedentocht

In zijn Commentaar van 18 augustus deelt Sander Warmendam een compliment uit aan de organisatie van de reuzendagen. Deze zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Volgens hem is hiermee aangetoond dat de gemeente niet langer kan volhouden dat de Elfstedentocht niet in de stad kan eindigen.

Hij ziet daarbij één ding over het hoofd en dat is de aard van het publiek. We zagen dit weekend mensen die geduldig op de reuzen wachtten, die de aanwijzingen opvolgden en zich in alle rust verplaatsten. En nauwelijks bierdrinkers langs de route.

Hoe anders gaat dit bij de Elfstedentocht. Ik heb ze bij de laatste tochten gezien. de hooligans, de relbelusten, de bezopen rotzooitrappers die van uit het hele land hierheen komen en er alleen op uit zijn de sfeer te vergallen en de confrontatie met anderen en liefst met de politie te zoeken. Als ondanks de klimaatverandering toch nog de tocht der tochten kan worden gehouden, dan kan het best eens zo zijn dat de voor de veiligheid verantwoordelijke autoriteiten geen toestemming geven. En gelijk hebben ze.

Gert van Meegdenburg. Leeuwarden

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement