Lezersbrief: Armoedige politiesterkte

Dan lees je in de LC van 3 december dat raddraaiers, van wie een aantal duidelijk onder invloed waren van alcohol, zich zaterdagavond bij McDonald’s in Joure hebben schuldig gemaakt aan lokaalvredebreuk, openlijke geweldpleging en verzet tegen ambtelijk gegeven bevelen, met de nodige moeite een bus in zijn gedreven en de plaats van de gepleegde delicten hebben kunnen verlaten. Eén persoon werd door de politie aangehouden.

Wat zou het mooi zijn geweest als de politie de mogelijkheid had gehad om de gehele bus, inclusief de verdachten, met de nodige begeleiding, voor verder onderzoek naar een plek had kunnen transporteren. Mooier kun je het toch niet krijgen?

Gezien de aard van de gepleegde delicten zou de rechtsgrond voor deze aanhouding van de hele groep, gerechtvaardigd zijn geweest. Maar ja, ook nu blijkt weer dat er een ernstig tekort is aan ‘blauw op straat’.

Het wordt tijd dat men in Den Haag eens wakker wordt en zich eens gaat verdiepen in de armoedige situatie van de politiesterkte. Te triest voor woorden dat dit allemaal maar kan.

Hielke Wessel Coehoorn, oud-brigadier van politie. Beetsterzwaag

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement