Commentaar: Moordkuil

Stef Blok zal zich zijn zomerreces ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. In plaats van even afstand te nemen van de hectiek op het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij sinds het vertrek van Halbe Zijlstra in maart de scepter zwaait, moet hij een reeks brieven de deur uit doen waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt voor uitlatingen die hij onlangs deed over uiteenlopende en gevoelige onderwerpen als de multiculturele samenleving (,,noem mij één voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (...) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet.”), Suriname (,,een failed state’’), en de gedwongen opvang van vluchtelingen in Oost-Europa (,,daar gaan Oost-Europeanen nooit mee akkoord’’).

Blok deed zijn uitlatingen, die veel stof hebben doen opwaaien, op een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Om de opwinding over zijn woorden te temperen, schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer dat hij zich in te scherpe bewoordingen had uitgelaten. Hij voegde daaraan toe het te betreuren als hij daarmee aanstoot had gegeven.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement