Commentaar: Mak lammetje

Van een president, van welk land dan ook, mag je verwachten dat hij (of zij) zich bij belangrijke beslissingen uitgebreid laat adviseren door een groep mensen in wie hij het volste vertrouwen kan stellen. Daartoe beschikt hij over een deskundige staf van veiligheidsadviseurs, beleidsmedewerkers, juristen, economen, politieke en militaire adviseurs, en niet in de laatste plaats inlichtingendiensten. Die laatsten kunnen de president op de hoogte brengen van feiten en ontwikkelingen die slechts bij zeer weinigen bekend zijn, maar wel van groot belang kunnen zijn.

Alvorens een president overgaat tot het nemen van besluiten die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zoals het instellen van sancties, het uitroepen van een handelsoorlog of het aanvallen van een vijandige natie, zal hij eerst de raadgevingen en inlichtingen van al die adviseurs op een rijtje zetten. Als hij verstandig is, neemt hij besluiten ook in nauw overleg met die adviseurs.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement