Commentaar: Kromme groente

Het heet in de volksmond kromme groente of zielig fruit; pruimen, tomaatjes of komkommers die niet zo perfect zijn als gedacht. Ze vinden voor een habbekrats de weg naar de koper. We zullen er door de droogte nog veel van horen. Oogsten vallen mager uit.

Van Greenco moesten onlangs 6 miljoen gedeukte snacktomaatjes worden doorgedraaid omdat ze niet rond genoeg waren. De Tommies werden uiteindelijk gratis weggegeven. De mensen vochten erom. In anderhalf uur was 60.000 kilo snacktomaten-met-een-deukje op. Anders ging het met de berg pruimen van de Zeeuwse teler Kees Hamelink, die volgens de tussenhandelaar 3 millimeter te klein waren. Hamelink kon ze weggooien. Na een bericht op Facebook groeide ’s lands verontwaardiging en wist de Zeeuw zijn pruimen alsnog via alternatieve verkoopkanalen – betaald – aan de man te brengen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement