Commentaar: Broos Klimaatakkoord

Nederland polderland. Het Klimaatakkoord bewijst dat we het nog steeds zijn. Ruim honderd maatschappelijke partijen, verdeeld over de klimaattafels elektriciteit, industrie, mobiliteit, landbouw en gebouwde omgeving, hebben vier maanden onderhandeld over hun bijdrage aan het klimaatdoel van dit kabinet: een CO2-reductie van 49 procent in 2030 ten opzichte van 1990. Een ambitieus doel, want Europa schrijft een vermindering voor van 40 procent.

Het gisteren door Ed Nijpels gepresenteerde Klimaatakkoord is een akkoord op hoofdlijnen. Het Planbureau voor de Leefomgeving kijkt deze zomer naar de kosten van de ‘tafelplannen’ en of deze inderdaad uitmonden in de vermindering van de beoogde hoeveelheid broeikasgassen. Daarna is het de beurt aan de politiek om het liefst voor 2019 te besluiten over concrete klimaatmaatregelen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement